succes la cursuri!



Cum mă înscriu ...

Cum particip la cursuri...

Prezentare
Prezentare serviciu

 

 

Analiză comparativă
Oportunităţi
Avantaje şi beneficii
Cum se învaţă
Programe moderne
Cum se învaţă
Cine se înscrie
Ce se plăteşte
Activităţi la cursuri
Cursuri online
Seminar online
Consiliere cursuri
Proiecte online
Testare online
Media Center
Apariţii în presă
Comunicate de presă
Resurse presă
Statistici activitate
Testimoniale
Ofertă publicitate



Transilvania Expres, nr. 3835, Braşov

Activitatile la cursuri sunt bazate pe practică, sunt mult mai uşor de parcurs şi asimilat şi au ata-şate aplicaţii practice, analize şi simulări de caz, speţe, documentări online şi discuţii libere, care au un rol important in fixarea cunoştinţelor”, a menţionat Cristi Lucan, Director Educaţional, AcademiadeAfaceri.ro



Citeşte în continuare...

 


Demo Curs Jurnalism si Comunicare Media - Premium
Rating curs:   Authorship Associate: Adina Baya
Calitate curs: Premium   Data începere cursuri:28 Noiembrie 2022
Pret curs:420 lei   Durată cursuri: 10 lecţii / 12 săptămâni
     


Vă prezentăîn continuare un fragment de aproximativ 10-20 % din conţinutul:
Lecţia 6 - Genuri ale jurnalismului de informare (Stirea)

...




Noutatea, actualitatea
În industria mass-media, informatia reprezinta un produs cu termen de valabilitate foarte scurt. Asta înseamna ca de multe ori evenimentele care ieri sau acum doua zile aveau valoare de stire, astazi si-au pierdut aceasta calitate. „Termenul de expirare” depinde adesea de mediul de transmitere a informatiei. De exemplu, în buletinul de stiri al unei televiziuni, un eveniment „actual” este unul care tocmai se întâmpla si este relatat în direct de la fata locului. Pe de alta parte, pentru un cotidian, un eveniment „actual” este unul întâmplat cu o zi în urma, înainte de închiderea editiei. Mai mult chiar, pentru un saptamânal, în „actualitate” pot intra o serie de evenimente petrecute în ultimele sase sau sapte zile.

Impactul
O regula simpla, cantitativa se aplica fara exceptie în distingerea unei stiri de un fapt comun. Cu cât sunt afectate mai multe persoane de un eveniment, cu atât creste calitate sa de stire. Dar ce înseamna „multe persoane”? Regula functioneaza prin adecvarea la publicul tinta al unei publicatii. Pentru un ziar local, o stire reprezinta un eveniment ce va avea impact direct asupra unui numar semnificativ dintre cititorii sai. Impactul nu reprezinta însa numai o consecinta directa ce va fi resimtita de publicul unui canal media. Audienta nu reactioneaza doar la vesti care o vor afecta nominal, cum ar fi oprirea furnizarii apei sau o crestere a taxelor, ci si la întâmplari de interes uman sau relatari de evenimente ce implica personaje cu care se pot identifica. Impactul emotional stârnit de disparitia unui copil sau de efectele unui incendiu devastator asupra locuitorilor dintr-o zona rurala saraca transforma acest gen de evenimente în stiri, chiar daca nu afecteaza în mod imediat o parte semnificativa a publicului.

Proximitatea
Cu cât un eveniment este mai apropiat în timp (proximitate temporala) sau în spatiu (proximitate spatiala) ( Vasas & Ulmanu 1997), cu atât îi creste valoarea de stire. Conform principiului enuntat la punctul a), actualitatea sau proximitatea în timp reprezinta un factor ce creste valoarea unei informatii. În mod similar, într-un buletin de stiri de la un post de radio românesc, o stire despre o bresa în sistemul de alimentare cu apa al orasului Bucuresti primeste o prioritate mult mai mare decât o bresa în sistemul de alimentare al orasului Londra. La rândul sau, acest eveniment din urma va constitui o stire importanta pentru un canal mediatic britanic.

Controversa
Declaratiile sau informatiile legate de un conflict reprezinta de cele mai multe ori un subiect de interes pentru public. Fie ca este vorba de idei politice adverse sau de relatii la nivel înalt care stârnesc o controversa, acest gen de evenimente este de obicei considerat ca având valoare de stire. De exemplu, faptul ca Primul Ministru îsi exprima public acordul pentru un proiect guvernamental, iar Presedintele îsi exprima dezacordul în paralel, reprezinta genul de informatie pe care audienta va fi interesata sa o cunoasca. În aceeasi categorie intra orice eveniment care genereaza dezbateri la nivel public, tensiuni si negocieri. Fie ca este vorba de finalistii dintr-o campanie electorala, de ultima versiune a legii pensiilor sau de participarea trupelor românesti în Irak, subiectele ce implica un conflict atrag atentia publicului, care este tentat sa se situeze de partea unuia sau a altuia dintre participanti si sa urmareasca modul în care se va finaliza conflictul.

Implicarea unor personalitati
Evenimente ce adesea par comune pot iesi din banalitate daca printre actorii lor se numara o personalitate din viata publica. De exemplu, zeci de accidente de masina au loc saptamânal în capitala Frantei. Însa doar unul a devenit subiectul unei stiri receptate cu interes maxim la nivel mondial în 1997, când masina în care se afla Printesa Diana si iubitul ei a izbit peretele unui tunel subteran din Paris, dupa ce soferul a încercat sa evite fotografierea cuplului de catre un grup de paparazzi.


platile sunt preluate de PayTrust prin site-ul www.e-facturi.ro si sunt procesate de Centrul de Procesare ROMCARD


 




   
Acasa | Cursuri | Diplome | Burse | FAQ | Noutati | Contact | Termeni de utilizare

Copyright © Business and Communication Research Center
Toate drepturile rezervate.