succes la cursuri!Cum mă înscriu ...

Cum particip la cursuri...

Prezentare
Prezentare serviciu

 

 

Analiză comparativă
Oportunităţi
Avantaje şi beneficii
Cum se învaţă
Programe moderne
Cum se învaţă
Cine se înscrie
Ce se plăteşte
Activităţi la cursuri
Cursuri online
Seminar online
Consiliere cursuri
Proiecte online
Testare online
Media Center
Apariţii în presă
Comunicate de presă
Resurse presă
Statistici activitate
Testimoniale
Ofertă publicitateTransilvania Expres, nr. 3835, Braşov

Activitatile la cursuri sunt bazate pe practică, sunt mult mai uşor de parcurs şi asimilat şi au ata-şate aplicaţii practice, analize şi simulări de caz, speţe, documentări online şi discuţii libere, care au un rol important in fixarea cunoştinţelor”, a menţionat Cristi Lucan, Director Educaţional, AcademiadeAfaceri.roCiteşte în continuare...Demo Curs Webdesign şi Tehnologii Web - CSS, Javascript
Rating curs:   Lector Asociat: LSBC Assessment Center
Calitate curs: conform rating   Data limita inscriere:15 Iulie 2024
Pret curs:520 lei   Durată curs: 10 lecţii / 12 săptămâni
     Vă prezentăîn continuare un fragment de aproximativ 10-20 % din conţinutul:
Lecţia 4 - Proprietăţi CSS pentru fonturi, text şi clasificare

...Proprietăţi pentru padding
Proprietăţile CSS pentru padding definesc spaţiul dintre marginea elementului şi corpul acestuia. Nu sunt permise valori negative. Proprietăţile pentru padding din stânga, dreapta, sus sau jos pot fi definite separat pentru a avea aspecte diferite sau poate fi folosită proprietatea padding pentru a le defini pe toate odată.

Proprietăţile pentru padding sunt următoarele:
- padding - setează toate cele patru proprietăţi padding ale elementului, acestea pot fi date în procente, relativ la mărimea totală a documentului, în numere definind o mărime fixă a marginii sau auto, dată de browser;

Exemple:
h1 {padding: 10px}
Toate proprietăţile padding sunt de 10 px.
h1 {padding: 10px 2%}

Padding-ul de sus şi cel de jos vor fi de 10px, Padding-urile din stânga şi din dreapta vor fi de 2% din mărimea documentului.
h1 {padding: 10px 2% -10px}

Padding-ul de sus va fi de 10px, padding-urile din stânga şi din dreapta vor fi de 2% din lăţimea totală a documentului, padding-ul de jos va fi de -10px.
h1 {padding: 10px 2% 10px auto}

Padding-ul de sus va fi de 10px, padding-ul din dreapta va fi de 2% din lăţimea totală a documentului, padding-ul de jos va fi de 10px, padding-ul din stânga va fi dat automat de browser.
- padding-bottom - setează proprietatea padding de jos a elementului, poate avea valori numerice (nu sunt permise valori negative), procente sau auto (dată de browser).
Exemplu:
h1 { padding-bottom: 10px }
h2 { padding-bottom: 20px }

- padding-top - setează proprietatea padding de sus a elementului, poate avea valori numerice (nu sunt permise valori negative), procente sau auto (dată de browser);
Exemplu:
h1 { padding-top: 10px }
h2 { margin-top: 20px }

- padding-left - setează proprietatea padding din stânga a elementului, poate avea valori numerice (nu sunt permise valori negative), procente sau auto (dată de browser);

Exemplu:
h1 { padding-left: 10px }
h2 { padding-left: 20px }

- padding-right - setează proprietatea padding din dreapta a elementului, poate avea valori numerice (nu sunt permise valori negative), procente sau auto (dată de browser).

Exemplu:
h1 { padding-right: 10px }
h2 { padding-right: 20px }
Proprietăţi pentru chenare
Proprietăţile pentru chenare ne permit să setăm stilul si culoarea chenarelor elementelor. In HTML folosim în mod normal tabele pentru a crea chenare în jurul textului dar cu ajutorul proprietăţilor pentru borduri din CSS putem crea borduri cu efecte frumoase pe care le putem aplica oricărui element.

Proprietăţile pentru chenare sunt următoarele:
- border-top-width poate avea valorile thin, medium, thick, număr, iniţial fiind setată medium. Prin valoarea indicată se stabileste grosimea pentru bordura de sus a elementului.

Dimensiunea este dependentă de browser pentru valorile exprimate prin cuvintele cheie, singura condiţie respectată fiind thin <= medium <= thick. Cuvintele cheie sunt constante pentru tot documentul. Pentru a stabili dimensiuni variabile se utilizează valori relative (ex: .75em). Valorile negative nu sunt permise.

Exemplu:
table{ border-top-width: thin}
table{ border-top-width: 0.5cm}


platile sunt preluate de PayTrust prin site-ul www.e-facturi.ro si sunt procesate de Centrul de Procesare ROMCARD


 
   
Acasa | Cursuri | Diplome | Burse | FAQ | Noutati | Contact | Termeni de utilizare

Copyright © Business and Communication Research Center
Toate drepturile rezervate.